KEFİR

Kefir (Su kefiri)

Kefir, solunum organları, mide ağrıları, müzmin bağırsak iltihapları, karaciğer iltihapları, bronşit, her türlü skeleroz, kalp krizi, safra kesesi, içerden ve dışardan çıkan çıbanlar, böbrek hastalığı, bulaşıcı sarılık, eklem hastalıkları, ishal, kabız, kan kaybı, sidik torbası hastalıkları, doğum sorunları, müzmin kadın hastalıkları ve sinir sistemi hastalıklarında kullanılır. Ağır hastalıklardan sonra iyileşmeyi destekleyici ve hızlandırıcı olarak da kefirden yararlanılabilir. 
Kefir özellikle bağırsaklardaki maddelerin kürileşmesini önlediğinden ömür uzatıcı olduğuna inanılır. Kafkasyalılar kefirin yararlarını bildiklerinden çocuklarına bile su gibi kefir içirirler ve Kafkasya’da yüz yıldan fazla yaşamak çok da sıra dışı bir durum değildir. 
Eski çocuk tıbbında kefir süt yerine de kullanılıyordu.
Kefir her gün içilmelidir; hemen kana karıştığından hazmı kolaydır.
Ağır, ciddi ve uzun süren hastalıklarda kefir çok miktarda ( sabah, öğlen ve akşam ½ litre) içilmelidir.
24 saatlik kefir çözücüdür ve kabız olanlar yatmadan önce 2-4 hafta içerlerse şifa bulurlar.
Daha uzun bekletilmiş kefir biraz tıkar, 48 saatlik kefir normalleştirir.
İki litrelik kefir suyunun hazırlanışı• 6 çorba kaşığı kefir • 100-150 gr toz şeker • 2 adet kuru incir • yarım limon
Limon ve incirler tarım ilaçları içermemesi için çok iyi yıkanmalıdır. Bu bileşimi tahta veya plastik kaşıkla karıştırın (metal kaşık ve kap kesinlikle kullanılmamalıdır). 24 saatte bir karıştırın.Asit derecesi her gün çoğalacaktır. En az 2, en fazla 3 gün bu şekilde olgunlaşsın. Olgunlaşan kefiri süzgeçten geçirip şişelere doldurun. Içindeki limonu sıkın ve karıştırın. Kalan kefiri musluk altında soğuk-akan su ile iyice yıkayın ve yukarıdaki gibi tekrar hazırlayın. Kefir çabuk çoğalır ; su ve biraz şekerle birkaç gün muhafaza edilebilir.
Kefir bulmak çok zor olduğundan artan kefirinizi dostlarınıza hediye edin.
Tedavi dozları
Sinir sistemi için: Günde 1 litre içilir
Mide ülseri  için: Günde 1 litre içilir (2 hafta)
Kansızlık  için: Günde 1 litre, ağır durumlarda 3 litre içilir (3 ay)
Çıban  için: Günde ½  litre kefiri çıbanın üzerine sürün kurumasını bekleyin (2-4 hafta) Çıban el veya yüzde ise sabahları kefir ile yıkayın. 

0 yorum:

Yorum Gönder