PROSTAT KANSERİ ve PROSTAT BÜYÜMESİNE İYİ GELEN BİTKİLER


Ailesinde prostat olan kişiler genetik olarak prostat sorunlarına yatkındırlar. Bu kişiler 40 yaşından sonraki beslenme ve yaşam düzenlerine dikkat etmeli ürolojik kontrollerini düzenli olarak yapmalıdırlar.

Prostat Nedir?

Prostat aslında her erkekte var olan yaşın ilerlemesine bağlı olarak büyüyen ve sağlığı tehdit etme noktasına kadar ilerleyebilecek bir hastalıktır.

Vücudumuzdaki hücreler belli aralıklarla kendilerini yenilerler. Bu bazen kontrol edilemeyecek kadar hızlı bir şekilde ilerler ve hücrelerin bir arada birikerek tümöre dönüşmesine sebep olur. Tümör dediğimiz şey bir araya yoğun bir şekilde toplanmış olan hücre topluluğudur.  Tümörlerin bazıları oluştuğu yerde kalırken bazıları vücut içinde gezinerek diğer organlara zarar vermeye başlarlar. İşte gezinerek vücuda yayılan tümörler zamanla kansere dönüşür.

Prostat Kanserinin Nedenleri

Kesin bir nedeni tam olarak bilinememekle birlikte hormonsal yapı, genetik faktör ve çevre etkisi nedeniyle oluştuğu düşünülmektedir.

Prostat Kanserinin Belirtileri

Yavaş seyreden bir hastalık olması sebebiyle kişi bunu daha başlarda iken fark edemez. Fark edilememesinin altında çok fazla şikayet edici bir rahatsızlığa sebep olmaması yatmaktadır.

Hastalığın ilerlemiş dönemlerinde ise idrar yolunun tıkanması sebebiyle idrar yaparken zorlanma, sık sık idrara çıkma gibi sorunlar görülür. Bu belirtiler prostat büyümesine bağlı olarak ortaya çıkar. Tümörün yayılmasından sonraki dönemde ise vücutta özellikle bel bölgesinde ağrı ve kilo kaybı gibi durumlar görülür.




Prostata İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?


  • Ayrık otu çayı yaşı ilerlemiş erkeklerde görülen prostat büyümesinin önler. Bunun için bir bardak kaynar su içerisine bir tutam ayrık otu atılarak 5-7 dk. demlenir  ve sabah akşam günde iki kez yemeklerden önce içilir. Bal veya pekmez ile de tatlandırılabilir.

  • Balkabağının içerisinde yer alan kabak çekirdeğinin kabukları soyulduktan sonra ezilerek bir miktar su ile yutulur. Sabah akşam iki kez yutmak yeterlidir. Prostat büyümesinin 1. ve 2. evrelerinde miksiyon şikayetlerinin tedavisinde kullanılır. Ayrıca idrara çıkma ile ilgili şikayetlerin ve tahriş olmuş mesane fonksiyonları üzerinde etkilidir.

  • Prostat üzerinde etkili bir diğer önemli yiyecek ise brokolidir. Taze brokolinin yeşil kısımları ile bitki çayı hazırlanır günde 3 defa yemeklerden yarım saat önce bir bardak içilir. Uygulamaya 7 gün devam ettikten sonra 3 gün ara verilerek bir ay boyu bu küre devam edilir. Kürün etkili olabilmesi için 3 ay devam etmekte fayda vardır.

  • Çuha çiçeği, kişniş tohumu, kereviz tohumu ve eğir kökü çayları demlenerek içilebilir.

  • Son zamanlarda yapılan araştırmalara göre ise yakı otu prostat büyümesine iyi gelmektedir.

  • Domateste, havuç ve greyfurtta bulunan likopen ve soyada bulunan izoflen maddesi kanseri önlemede özellikle de prostat kanserinde oldukça etkilidir. Yine keten tohumu da prostat kanseri üzerinde oldukça etkilidir. 50 yaş ve üstü erkekler için günlük olarak 3 adet domates tüketmek bu sorunun oluşumunu önleyecektir.

  • Özellikle selenyum içeren besinlerin bu kanser üzerinde oldukça önemli bir yeri vardır. Kanseri önlemekle kalmayarak kanser teşhisi konmuş kişilerde hastalığın durdurulması içinde kullanılıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder