Doğal Merhem Tarifi
Malzemeler
* 1 su bardağı çam iğnesi
* 250 gram tereyağı
* Küçük toprak kap
Hazırlanışı:
Toprak kabın içerisine çam iğnelerini dizdikten sonra üstüne tereyağını koyup tekrar çam iğnelerini dizin. Bu şekilde dolana kadar sırası ile devam edin. En son terağını ilave ederek alüminyum folyo ile ağzını kapatın. 20-25 derece fırında 6-7 saat bekletin. 6-7 saatin sonunda kabı ıfrından çıkartarak tütbentin içine koyarak süzün. Elde edilen yağı cam bir kaba koyarak 2 ay süre ile he gece yatmadan önce mantarlı olan bölgeye sürdükten sonra üstüne pamuklu bir çorap geçirin. Hazırladığınız merhemi 5-6 ay boyunca saklayabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder