SİGARAYI BIRAKTIRAN BİTKİLER

Sigarayı bırakmak isteyenler, defalarca denediği halde bir türlü tekrar başlayanlar için birkaç bitkisel öneri sunmak istiyoruz. Öncelikle her başarının arkasında yatan inanmak ve kararlı olmaktır. Sigara için de bu kararlılık gerekli aksi halde ne yapılırsa yapılsın olumlu sonuç alınamaz. Bırakma inancıyla başlanmıyorsa bu girişim sigara bırakma deneyimlerine bir yenisini eklemekten öte hiçbir işe yaramış olmayacaktır.

Önereceğimiz bitkisel kürler sigaranın tat ve kokusunun tiryakiler üzerinde olumsuz çağrışım ve hoşlanılmayacak bir etki bırakmasına yardımcı olacaktır. Böylece yeniden sigara içilmek isteği bu olumsuz etki ile başarısız olacaktır. Yeterki bu konuda kararlı olmayı başarın.


Sigara Bırakmada Karabaş Otunun Faydaları



Sigarayı bırakma konusunda oldukça faydalı olan karabaş otu ülkemizce bolca yetişmektedir ve dünyadaki en kaliteli karabaş bitkisi ülkemizde yetişmektedir. Aktarlardan kolayca temin edilebilecek karabaş otu, çay olarak demleyip içme imkanı olmayanlar için her sigara içme hissi uyandığında ağza alınarak çiğnenebilir. Yutulduğu taktirde her hangi bir tehlike teşkil etmemektedir.

Çayı ise bir bardak suya 3-4 adet atılarak 3 dk. kaynatılarak süzülür ve gün aşırı olarak içilir.

Sigarayı Bırakmaya Yardımcı Bitkiler

Nane: İçerdiği mentol sayesinde nikotin ihtiyacının bastırılmasına yardımcı olur. Bunun için taze nane ağza alınarak çiğnenebilir veya nane çayı demlenebilir. Ayrıca mideyi yatıştırma etkisiyle sigarayı bırakma nedeniyle oluşan mide ağrılarını rahatlatır.

Sarı kantaron: Sigarayı bırakmaya çalışan kişilerde oluşacak olan sinir ve huzursuzluk halinin yatışmasına yardımcıdır. Çayı demlenerek günde 1-2 bardak içilebilir. Depresif hareketleri sakinleştirmeye oldukça faydalıdır.




Karanfil Çayı: Sigarayı bıraktırma konusundaki faydası kanıtlanmış olan karanfil çayı, tarçın ve melisa ile birlikte demlenerek günde 3 bardak içilebilir. Melisanın sakinleştirici etkisi bu dönemi daha sakin ve kaygısız atlatmanıza yardımcı olacaktır. Karanfil çayı vücutta biriken nikotinin hızla vücuttan atılmasını sağlayarak sağlıklı günlere dönmeye de yardımcı olacaktır.






0 yorum:

Yorum Gönder