Cildinize çok iyi gelecek doğal bakım kürleri


İşte uzmanlardan bebek gibi bir cilde ve zımba gibi bir vücuda sahip olmanın sırları:


Göz altındaki morluk ve şişliklere: 1 kaşık kahve ve 1 yumurta akını karıştırın. Karışımı gazlı bir bezin içerisine koyup göz etrafında 20 dakika bekletin.

Canlandırıcı tonik: Cildiniz matlaştı ve eski ışıltısını kaybettiyse, 250 gr. kaynar suda 2 poşet yeşil çayı demleyin. Karışımı süzün ve bu çayla cildinizi silin

Sivilcelere: 1 ayvayı ezin üzerine çıkacak kadar su ekleyin. 10 saat bekletip süzün elde ettiğiniz jeli gece cildinize uygulayıp yatın.

Apselere: Kekik ile papatya sabunları apselere iyi gelir. Ölü derilere: Esmer şeker, zeytinyağı ve balı karıştırın. Dudaklarınıza peeling olarak uygulayın. Ölü deriyi temizleyerek dolgunlaştırıcı etkisi vardır.
 


Siyah noktalara: 1 tatlı kaşığı mısır unu ve kili, el kremini, su ile karıştırın. Cildinize sürüp, ovarak çıkarın. Siyah noktalar için etkili bir maskedir.

Yaralara: Papatya yağı yaraları iyileştirici ve cildi besleyicidir.

Cilt lekelerine: Eşit ölçüde kille limon suyunu karıştırıp maske haline getirin. 20 dakika yüzünüzde bekletip soğuk su ile yıkayın.

Selülitlere: Adaçayı, buğday, portakal, üzüm, yasemin, yosun, zeytin sabunları ile selülitli bölgeye masaj yapın.

Ülsere: Gülhatmi çayı mide ve bağırsak ağrılarında, onikiparmak ve ince bağırsak, kolit gibi ülserlik iltihapları temizler.

İltihaplara: Civanperçemi çayı, adet kanamaları, menopoz, yumurtalık iltihaplarında, rahim akıntılarında, etkilidir. Günde 1 bardak tüketin.

Kuru ciltlere krem: 1 elmayı rendeleyip, 1 çorba kaşığı süt ve 1'er tatlı kaşığı polen ve terayağı ile iyice karıştırın. Cildinize nemlendirici niyetine kullanın.

0 yorum:

Yorum Gönder