CİLTTE OLUŞAN BENLER İÇİN BİTKİSEL ÖNERİLER


Bazılarımız cilt konusunda doğuştan şanslı iken bazılarımız birçok cilt sorunu ile başa çıkmak zorunda kalabiliyor.

Ten rengi açık olanlar daha çok güneş lekelerinden şikayetçidirler. Özellikle güneşten en çok yüz bölgesi etkilenir ve benler güneşte bir hayli artar ve belirginleşir.

Bunun yanı sıra cildi gereğinden fazla yağlı olanlar ergenlikte sivilce sonrasında ise siyah noktalardan şikayet ederler. Bu iki sorun için bazı bitkisel önerilerimiz var. Düzenli kullanıldığı takdirde bu sorunlardan gözle görülür oranda bir azalma meydana gelecektir.

Ben İçin Bitkisel Öneriler 

Sarımsak

Sarımsak çok kısa bir süre içerisinde cildinizdeki benleri geçirebilir. İlk olarak bölgeye biraz vazelin sürün ve ardından sarımsağı uygulayın ve gazlı bezle sarın. Şimdi sarımsağın en az 4 saat orada durmasını sağlayın ardından gazlı bezi çıkartın ve su ile durulayın. En iyi sonuçlar için süreci her gün tekrarlayın.

Hint Yağı ve Karbonat

Biraz Hint yağını ve karbonatı, bir macun kıvamı elde edene kadar karıştırın ve ilgili bölgelere uyguladıktan sonra karışımın tüm gece orada kalmasını sağlayın. Benler yok olana kadar süreci tekrarlayın.

Elma Sirkesi

Benlerinizin üzerini biraz elma sirkesi ile ovun ardından yapışkan bir bant ile üstünü sarın ve 8 saat boyunca bekleyin. Benler yok olana kadar süreci her gün tekrarlayın.


0 yorum:

Yorum Gönder