İbrahim Saraçoğlu Sağlıklı diş etleri için kır papatyası kürü



Diş eti rahatsızlıklari için papatya kürü

Sağlıklı diş etlerine mi sahip olmak istiyorsunuz? Bir su bardağı suda beş dakika bir tutam (4-5 gram) kır papatyasını hafif ateşte demleyiniz ve süzünüz. Su ılıdıktan sonra diş fırçanızı daldırarak dişlerinizi fırçalayınız (diş macunu ile önceden fırçalamadan). Dişlerinizi fırçalarken ara ara fırçayla diş etlerinize fazla bastırmadan hafif hafif fırçalayınız. Demlediğiniz papatya çayı bir defalık kullanım içindir. Diş etlerinizin güçlendiğini hayretle gözlemleyebilirsiniz. Eğer diş etleriniz fırçalarken kolayca kanıyor ise papatya çayı ile fırçalayınız.

Değerli okuyucu, bugün sizlere papatyadan bahsetmek istiyorum, çünkü yaklaşık bir-bir buçuk ay sonra bizleri tekrar güler yüzleriyle selamlamaya başlayacaklar. Yazılarımda ve kitaplarımda sık sık vurgulamaya çalıştığım gibi, “Doğa asla çöp üretmez. Eğer doğanın ürettiği bir bitkiye çöp diyorsak, biliniz ki bu onu henüz tanımıyor olmamızdan ve bilgimizin yetersizliğinden kaynaklanır.” Hakkında bilgi sahibi olmadığımız bir bitkiye “çer-çöp” demek, kişinin kendi cehalatini gösterir. Yolda yürürken dalından düşmüş bir yaprağa basmaktan her zaman sakınırım. Çok yakında hoş kokulu papatyalar tekrar bize güler yüzlerini göstermeye başlayacaklar. Çiçekleri, beyaz yapraklarını dökmeden onları toplamak gerekir. Kendiniz için yaklaşık 200-250 gram toplayınız ve gölgede kurutunuz. Papatya, sinüzit şikâyeti olanlara mükemmel bir çözüm getirmektedir. Uygulaması çok kolaydır. Sinüzite karşı kullanacağınız papatyayı, aktarlardan, eczanelerden veya marketlerden temin edebilirsiniz. Aktarlarda açık olarak satılan kır papatyası hem çok daha ucuz hem de daha çok etkilidir.
Kadınların regl dönemleri boyunca her gün tok karnına demleyip içecekleri bir bardak papatya çayı, bu dönemde hissedilen depresif ruh durumunda büyük ölçüde yardımcı olacaktır. Papatya, adeta reglden dolayı sıkıntılı ve depresif dönem geçirenler için özel olarak yaratılmış bir bitkidir diyebilirim. Sık sık baş ağrısı çekmeye başladıysanız, kır papatyasının çayını içmenizi öneririm. Baş ağrılarının yavaş yavaş seyrekleştiğini ve giderek tamamen ortadan kalktığını anlatan çok sayıda insan tanıdım.

10 gün içinde toplanmalı
Mide ülseri şikâyeti olanlar, papatyayı rahatlıkla bitkisel çay olarak içebilirler. Özellikle çiçeklerinin içerdiği alfa-bisabolol maddesi ülsere karşı (antiulcer) etkilidir. Bu etkin madde aynı zamanda mide yanmasına karşı da etkisini göstermektedir. Bağırsak kramplarında ve spazmlarında ve de koliklerden yakınanlara mükemmel bir yardımcıdır. Yapraklarında ve saplarında bulunan azulene maddesi de mide ülserine karşı etkilidir. Özellikle kır papatyasının yapraklarında ve saplarında bulunan apigenin maddesi, kadınların regl dönemlerindeki depresif durumlarına karşı etkili olan birkaç etkin maddeden biridir. Karaciğeri koruyan herniarin maddesi kır papatyasının tipik etkin maddelerinden biridir. Ayrıca, karaciğerin arındırılmasındaki rolü sinapic asitten kaynaklanmaktadır. Kır papatyasının zaman zaman bitkisel çayının içilmesi, karaciğer metabolizmasının sağlıklı çalışmasında ve karaciğerin arındırılmasında (hepato-detoxification) etkin rol oynamaktadır. Papatyaları mevsiminde siz de toplayabilirsiniz. Çiçekleri tam olarak açtıktan sonra en geç on gün içinde toplanmalıdır.
Bu güleryüzlü çiçekleri topladıktan sonra, tahta veya bir bezin üzerinde açık havada ve gölgede kurutmak gerekir. Kuruturken, naylon veya benzeri sentetik malzeme üzerine kesinlikle sermeyiniz. Kuruduktan sonra cam kavanozda ve ışık almayan kapalı dolapta koruma altına almak gerekir. Kurutacağınız papatyaları, belki tozludur diye kesinlikle yıkamayınız.


Kür 1: Sinüzite karşıTencerede yaklaşık yarım litre suyu kaynama noktasına getiriniz. İki tutam (yaklaşık 9-10 gram) kurutulmuş papatyayı kısık ateşte kaynamakta olan suyun içine atınız. Başınızı havlu ile örterek, yüzünüzü buharına tutarak burnunuzdan nefes alıp veriniz. Arada ağzınızdan da nefes alıp veriniz. Bu uygulamayı 5 dakika tatbik ediniz. 5 dakika tamamlandıktan sonra yarım saat ara verip tekrar 5 dakika aynı şekilde başınızı havlu ile örterek uygulayınız. Ertesi gün aynı şekilde 5 dakika uygulayıp yarım saat ara veriniz ve tekrar 5 dakika uygulayınız. Akıntının gelmeye başladığı gün, 3 gün ara veriniz. Bazı durumlarda ilk günün ilk beşinci dakikasında akıntı gelmeye başlar. Bazı durumlarda ise ikinci veya daha sonraki günlerde akıntı gelmeye başlar. Yeterli rahatlama sağlandıktan sonra ileri tarihlerde zaman zaman uygulama tekrar edilebilir.

Kür 2: Depresif geçen regl dönemlerine karşı Regl dönemleri boyunca her gün tok karnına, demleyip içecekleri bir bardak papatya çayı, depresif durumlarına büyük ölçüde yardımcı olacaktır. Eğer regl döneminden üç gün önce başlanırsa çok daha etkili olacaktır. Bu kürü uygularken dikkat edilmesi gereken nokta, papatya çayının tok karnına içilmesidir. Öğle veya akşam yemeğinden yarım saat sonra içmek en uygun zamanlamadır.

Dikkat: Buradaki bilgilerin herhangi bir hastalığı teşhis amacı kesinlikle yoktur. Bir rahatsızlığınız var ise, mutlaka bir hekime danışınız.

Kaynak



0 yorum:

Yorum Gönder