ERKEKLERDE SPERM ARTIRICI KÜRLER

Son zamanlarda erkeklerde sıkça görülen şikayetlerin başında sperm sayısında görülen azalma yer alır. Bu azalma nedeniyle oluşan baba olamama kaygısı birçoklarını bitkilerle tedavi yöntemlerine yöneltmiştir. 

Bazı kişilerde sperm sayısı az olmakla birlikte mevcuttur. Bu azlık tıp dilinde oligospermi olarak isimlendirilir.  Bazılarında ise hiç bulunmamaktadır. Bu ise azoospermi olarak bilinir. Bazende sperm sayısı çok olmakla birlikte düşük kaliteli olmaktadır. Bu da yine çocuk sahibi olmayı engelleyen durumlardandır.



Bitkilerle sperm sayı ve kalitesini artırmak mümkün mü

Sperm sayısını ve kalitesini artıran doğal besinler, bitkiler ve kürler mevcuttur. Bunun için öncelikle dikkat edilmesi gereken beslenmeyi bir düzene sokmaktır. Sigara ve alkol gibi vücudu olumsuz etkileyecek her türlü etkiden uzaklaşmak gereklidir.


Sperm Sayısını ve Kalitesini Artıran Bitkisel Kürler

  • Kaynayan yarım litre suyun içerisine 6-7 adet keçiboynuzu kırılarak atılır. 3 dk. kaynadıktan sonra altı kapatılarak 20 dk. dinlendirilir. Elde edilen keçiboynuzu suyundan sabah akşam olmak üzere bir hafta içilmeye devam edilir. Bir hafta sonunda ise sadece akşamları bir bardak olarak içilir. Bu küre 3 ay devam etmek sperm artırıcı etkiye sahiptir.
  • Anasonda cinsel gücü artırıcı etkiye sahiptir. Anason çayı demlenerek günde iki bardak içilebilir.
  • Kaynayan yarım litre suyun içerisine 7-8 adet nohut atılarak 10 dk. kaynatılır. Elde edilen nohut suyunun yarısı sabah kahvaltıdan sonra diğer yarısı ise öğle yemeğinden önce içilebilir.
  • Çakşır otu hemen hemen tüm cinsel gücü artıran macunların içinde yer alır. Şimdi kendi yapabileceğiniz bir macunu sizlerle paylaşalım. Bunun için  kurutularak toz haline getirilmiş çakşır otu gereklidir. Kendiniz yapabileceğiniz gibi aktardan da temin edebilirsiniz. Elde edilen 50 gr. kadar toz çakşır otu tozu 1 kg. bala katılarak günde iki yemek kaşığı yenilebilir. 
  • Bir bardak kaynar su içerisine bir tutam çakşır otu atılarak 5 dk. demlenir ve bu çaydan günde 2 bardak sabah akşam olarak içilir.
  • Ginsenginde cinsel gücü ve sperm sayısını artırıcı etkisi vardır. Üç farklı çeşidi olan ginsengin en etkili olanı ise kore ginsengidir.

0 yorum:

Yorum Gönder