BİTKİSEL SABUNLARIN BİLİNMEYEN YÖNLERİ





Yeşil Menengiç Sabunu: Saçı besleyerek kepeği önlemeye yardımcı olur. Kaşıntıları önler ve ciltte oluşan sivilceleri kurutur. 
Beyaz Badem Sabunu: Kuru hassas ciltler ve kuru saçlar için uygun olan beyaz badem sabunu, ciltteki nem oranını artır bu sayede ciltte oluşan pullanma ve dökülmelerin azaltılmasına yardımcı olur.

Yeşil Defne Sabunu: Saç diplerini besler, kolay kırılan saçlar ve yıpranmış saçları onarır. Zayıf ince telli saçları güçlendirir ve canlanmasını sağlar.

Sarı Bıttım Sabunu: Saç dökülmesini önlerken, derideki gözenekleri açar ve kepeğide engeller. Varisleri rahatlatma etkisine de sahirtir.

Bıttım Sabunu:  Antiseptik etkiye sahip olduğundan deri hastalıklarının birçoğunda etkili olduğu bilinir.Ciltteki gözenekleri açar ve lekelerden kurtulmaya yardımcı olur. Varisleri rahatlatmada da kullanılır ayrıca yorgun olan vücudun canlanmasını sağlama etkisi sebebiyle duş alırken cilde masaj yapılarak uygulanabilir.

Üzüm Çekirdeği Sabunu: Kılcal damarları onararak vücuda zindelik ve diri bir görünüm kazandıran üzüm çekirdeği sabunu, kan dolaşımının hızlandırılmasında da etkili olduğundan selülit oluşumunu engellediği bilinir. Banyoda cilde masaj yapılarak kese yapılması selülit görünümünü azaltmaya yardımcı olacaktır.

Isırgan Sabunu: C vitamini açısından zengin olup hücre yenileme özelliğine sahiptir. Vücut ısısını dengelemesinin yanında egzama, sedef gibi deri hastalıklarında etkilidir.

Papatya Sabunu: İltihap giderici özelliğe sahip olan papatya sakinleştirici ve rahatlatıcı etkisiyle de bilinir. Doğal kokusu ve etkin maddeleri sayesinde cilde parlaklık ve canlılık kazandırır.

Yosun Sabunu: Selülit oluşumunu engelleyen yosun, içeriğindeki maddeler sayesinde var olan selülit görüntüsünü de azaltmaya yardımcı olur. Ciltteki yağ oranını dengeleyici özelliğiyle de yağlı ve sivilceli ciltler için birebirdir.

Kına Sabunu: Kına, deriyi kuvvetlendirme özelliğiyle birçok deri sorunlarının tedavisinde kullanılabilir. Ayak hastalıklarında, mantar, egzama ve cilt kaşıntılarında etkili olduğu bilinir

Zeytin Yağı Sabunu: Besleyici ve nemlendirici etkisiyle cilde tazelik ve yumuşaklık verir. İçerdiği E vitamini sayesinde saç tellerini güçlendirirerek dökülmesini engeller.

Menekşe Sabunu: Genellikle problemli ciltler için önerilen menekşe sabunu, cildi derinlemesine temizleyip, sivilce ve lekelerden arındırır. Yüz masajı ile cildin rahatlamasını sağlar, güneş lekelerine iyi gelen menekşe sabunu nemlendirici özelliğiyle cildin nem oranını artırır. Özellikle kuru saç ve cilt tipleri için daha uygundur.

Gül Sabunu: Cilt bakımı denildiğinde ilk akla gelen muhakkak gül suyu olacaktır. Cilde hoş koku ve rahatlık hissi verirken cildi yumuşatma etkisine de sahiptir. Yorgun olan cildi rahatlatan gül sabunu gözaltı morluklarının giderilmesinde de oldukça etkilidir.

Nane Sabunu: Vücudu rahatlatıcı bir etkisi vardır. Nane sabunu ile genital bölgelere yapılan masajlar ile erkeklerde ruhsal kaynaklı iktidarsızlığı yok ettiği tespit edilmiştir. Hamile bayanların göğüslerine uygulayacakları nane sabunu köpüğü masajı anne sütünü arttırır.

Nergis Sabunu: Güzel kokusu ve rahatlatıcı etkisi sayesinde köpük banyosu yapılırken tercih edilebilir. Kansere ve kanser türü çıbanlara karşı etkili olduğu belirlenmiştir. Varislerin tedavisinde ve ayak mantarlarının tedavisinde tercih edilebilebilir. Vajinal mantar hastalıklarında etkilidir. Meme kanserlerine ise nergis sabunu ile masaj yapılır. Yapılan araştırmalar bu konuda etkili olduğunu göstermiştir.

Tarçın Sabunu: Tarçın kasları yumuşatıcı, sinirleri sakinleştirici ve rahatlatıcı etkiye sahiptir. Antiseptik etkilerinin yanı sıra aşırı terlemelere karşı etkili olduğu belirlenmiştir. Saç ve cilde canlılık ve parlaklık verir. Ciltte oluşan yara ve çatlakların kapanmasında çok etkilidir. Aynı zamanda böcek sokmalarına ve kaşıntıya karşı etkilidir.

Kükürt Sabunu: Cildin yağ dengesini düzenleyen kükürt sabunu özellikle çok yağlı ciltlerde yağlanmanın giderilmesinde etkilidir. Cilt rengini dengelemesini sağlar.Ciltteki ölü tabakayı soyarak zararlı organizmaların ciltten arındırılmasını ve pürüzsüz bir cildin oluşmasına yardımcı olur. Cilt rengini dengelemesini de sağlar.



0 yorum:

Yorum Gönder