BEL VE BOYUN FITIĞI OLANLAR BU KÜRLER TAM SİZE GÖRE



Bel ve boyun fıtığı özellikle son dönemlerde sıklıkla adını duyduğumuz rahatsızlıkların başında geliyor. Hareket imkanının kısıtlı olduğu masa başı işlerine rağbetin çok olması  gençler arasında bu sorunun artmasına neden oluyor. Bunun için yapılabilecek bitkisel tedavi yöntemleri bu dertten muzdarip olanların yardımına koşuyor. Sizde önce doğallıktan yana iseniz bu kürlere dikkat derim.


 Bel ve Boyun Fıtığı İçin Bitkisel Kürler
  • 1 bardak kaynatılarak klordan arıtılan suya 2-3 yemek kaşığı at kuyruğu (kırk kilit otu) atarak 10-12 dk. kaynatın daha sonra ılınmaya bırakın. Ilınan lapayı şikayetçi olduğunuz bel ve boyun fıtığı olan bölgeye ılık olarak sürün. Haftada 2 veya 3 kere uygulamak faydalı olacaktır.
  • Hardal veya zeytin yağını ısıtarak şikayet olunan bölgeye sürün streç film ile sarın ve yatın 20 gün uygulayacağınız bu kürle ağrılarınız hafifleyecektir.
  • 50 gr. çörek otu yağı, 50 gr. susam yağı, 50 gr. ceviz yağı, 20 gr. buğday yağı, 30 gr. hardal yağı karıştırılarak günde 3 kez fıtık olan bölgeye iyice yedirilerek masaj yapılır. Gece yatmadan önce ise bu bölge balık yağı ile güzelce ovulur. Yıkanmamış koyun yünü bir tülbente koyularak yün fıtık olan bölgeye gelecek şekilde sarılarak bekletilir. Yıkanmamış yündeki lanolin maddesi yağın deri tarafından daha iyi ve etkili bir şekilde emilmesini sağlar. Bu kür kireçlenme içinde uygulanabilir. 

0 yorum:

Yorum Gönder