BİTKİLERLE ZAYIFLIYORUM

BİTKİLERLE ZAYIFLIYORUM


Zayıflamak istiyorum ama nasıl diyenlerden misiniz? Ya da defalarca diyet uygulamaya karar verip hevesi kursağında kalanlardan mısınız ? Şunu unutmayın öncelikle başlamış olduğunuz diyet yarım kalıyor ve yahut hiç başlayamıyorsanız bir yerlerde eksik yaptığınız birşeyler var demektir.

Uzmanların kızartmadan uzak durun uyarısını dikkate almıyorsanız kızarmış ve haşlanmış yiyeceklerin kalorilerini incelemelisiniz. Ulaşmak istediğiniz kiloya ininceye kadar  kızartmayı kesinlikle tercih etmeyin. Haşlanmış yerine kızartılmış yiyecekleri tercih ediyorsanız yaklaşık olarak bu dört kat daha fazla kalori almanız demektir. Zayıflamak istediğiniz süre içerisinde yiyeceklerde lezzet değil sağlık aramanız gerekiyor.


Diğer dikkat edilmesi gereken ise kesinlikle öğün atlamamak bu daha çok acıkmanıza ve sonraki öğünde daha fazla kalori almanıza sebep olacaktır. Ara öğünlerde mutlaka meyve tercih edin ve  iki buçuk kilo su içmeye çalışın.

Ve mutlaka şu yiyeceklerden uzak durun; beyaz un ve şeker, kızartma, yağlı katkılar ve soslar, ağır yağlı şarküteri ürünleri, asitli içecekler, fazla tuz. 

Ana öğünlerden önce içilecek bitki çayları tokluk hissi vererek yemek yeme isteğinizde bir azalma meydana getirecektir. Tercih ettiğiniz bitki çayında acı çehre olması kabızlık yaşayanların bu sorununu ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır.

Zayıflamaya yardımcı bitkiler arasında ; biberiye, funda yaprağı, rezene,defne yaprağı, anason, kekik, papatya,  ardıç tohumu, kiraz sapı, mısır püskülü, acı çehre, mate, çoban çökerten, yeşil çay yer almaktadır.

Bitki çayları demlenirken kesinlikle kaynatılmamalı, kaynatılmış bir bardak suda beş dakika demlenmelidir.

Unutulmamalıdır ki bitkiler tek başına zayıflamada önemli bir faktör değildir diyet ve düzenli beslenme ile istenen sonucu verebilirler. Bitki desteği ile kilo verenler ani kilo verenlere göre daha dinç bir görünüşe sahip olurlar. Çünkü bitkilerin desteğiyle verilen kilo yağdan verilir ve bu da vücudun daha zinde kalmasını sağlar.

0 yorum:

Yorum Gönder