YEŞİL ÇAYIN ZAYIFLAMAYA ETKİSİ




Birçok hastalık için kullanılan yeşil çayın en belirgin olarak kullanıldığı alan hiç şüphesiz zayıflamak... Ödem atıcı etkisiyle vücutta su tutulumunu azaltarak zayıflamaya yardımcı olduğu gibi, içeriğindeki yağ yakıcı etkisi ile tüm zayıflama ürünlerinin ana maddesi olmayı hak ediyor. Tek başına demlenerek tüketileceği gibi kiraz sapı, biberiye gibi yağ yakmada etkili olan bitkilerle birlikte de tüketilebilir.

İçeriğindeki antioksidan etkisiyle özellikle kış aylarında soğuk algınlığına karşı vücut direncini artırma konusunda oldukça etkili bir içecektir. Çabuk soğuk algınlığı yaşayanlar ve kış ayları girmeden kendini soğuk algınlığı ve gripten korumak isteyenlerin tercih edebileceği yeşil çay şekersiz olarak ta rahatlıkla tüketilebilecek bir aromaya sahip. İçmekte zorlananlar ise biraz limon damlatarak diledikleri lezzeti yakalayabilirler.

Siyah çaydan tek farkı geçtiği işlemlerdir. Siyah çay gibi kavrulmayıp sadece hızlı olarak kurutulmaktadır. Böylece içeriğindeki etken maddeler yol olmayıp birçok hastalık için ve bağışıklığı güçlendirmek için kullanılmaktadır.



Başlıca etkileri arasında;


  • Kansere karşı etkin rol oynar,
  • Etkili bir antioksidandır,
  • Kalp sağlığına destek olur,
  • Kötü kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur,
  • Metabolizmayı hızlandırarak zayıflamaya yardımcı olur,
  • Diş çürüklerini önlemeye yardımcı olur,
  • Diş eti hastalıklarına karşı koruma sağlar,
  • Kan basıncını düşürür,
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir,
  • Alerjiye karşı etkilidir,
  • İltihapları engeller ve var olan iltihapları kurutmaya yardımcı olur,
  • Böbrek taşlarını düşürmede etkilidir,
  • Ağız kokusunu gidermede kullanılır. 


Faydalarının yanı sıra fazla tüketmeye bağlı olarak yan etkileri de vardır. Bunlar arasında; 


  • Sık idrara çıkmaya sebep olur.
  • Bulantı ve kusmaya sebep olabilir.
  • Hamile ve emziren annelerin kullanmaması daha uygundur.
  • Kafein hassasiyeti olanlara fazlası ağır gelebilir.
Yapılışı;

Bir bardak kaynar suya bir tatlı kaşığı katılır 5-7 dk. demlenerek günde 3 bardak olarak içilebilir. Tadını sevmeyenler için aroma artırıcı olarak limon kullanılabilir





.

0 yorum:

Yorum Gönder