KİREÇLENMEYE İYİ GELEN BİTKİLER



Eklemlerin yapısını zorlayacak şekilde çalışmak yıpranmaya bağlı olarak kireçlenmeye sebep olur. Eklemi oluşturan kemiklerin ağır şartlar altında çalışarak zorlanması sonucu kemiklerin birbirleri ile yakın teması ve sürtünmesi eklem ağrılarına sebep olur.

İnsan yaşamında dönüm noktası olan kırk yaş ile başlayan eklem şikayetlerinin başında kireçlenme, yeni kemik oluşum imkanının kaybolması ve osteoporoz yani kemiklerdeki kalsiyum miktarının azalması gibi sağlık sorunları ortaya çıkar.

Kireçlenme ilerleyen yaşa bağlı olarak ve fazla kilo, spor yaralanmaları ve kazalar ile daha da artabilir.

Kireçlenme sanıldığının aksine yalnızca bel, boyun ve diz bölgelerinde etkili değildir. Ayak bileği, kalça, omuz, dirsek, el bileği, el eklemleri ve çene eklemlerinde de sıklıkla görülebilmektedir.

Eklem Ağrılarına ve Kireçlenmeye Karşı Uygulanacak Bitkisel Kür Tarifi

Bir yemek kaşığı deniz tuzu veya turşuluk iri tuz
2 çorba kaşığı buğday kepeği veya irmik
1 yemek kaşığı biberiye yağı
1 yemek kaşığı menekşe yağı
2 çorba kaşığı kil
Maden suyu

Masaj için:

1 tatlı kaşığı pelesenk yağı
1 tatlı kaşığı buğday yağı
1 tatlı kaşığı biberiye yağı
1 tatlı kaşığı menekşe yağı

1 tatlı kaşığı susam yağı
1 tatlı kaşığı çörek otu yağı

Yapılışı:Maden suyu hariç tüm malzemeler karıştırılır. Daha sonra yavaş yavaş maden suyu eklenerek kıvama gelene kadar karıştırılarak ocağa alınır. Isıtılan karışım ağrılı eklem bölgesi veya kireçlenme olan bölgeye sürülerek üzeri streç yada bez ile sarılır. Sıcak olması oldukça fayda sağlayacaktır. Soğuyuncaya kadar dizde bekletilir. Sonrasında su ile temizlenir.

Bu karışımdan sonra masaj yağları karıştırılır ve dize iyice yedirilerek masaj yapılır.

DİKKAT:Karışım sıcak olarak uygulandığında rahatlama yerine daha çok ağrı yapıyorsa bu kür mutlaka soğuk olarak uygulanmalıdır. Ve ağrılı bölgede varis varsa karışım varisler üzerine koyulmamalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder