Sigaraya karşı üzüm Lahana, hindiba...


Sigara bağımlığı birçok kişinin kurtulmak istediği ama kurtulamadığı bir dert. Sigara bantları, nikotin sakızları, danışma hatları... Bu beladan kurtulmanın en kolay yolu nedir? Ya da en sancısız olanı? Bize doğa gerek doğa! Lahana, üzüm, hindiba, kedi otu... Sigarayla mücadelede derman yine doğal yollarda...

Balık her zaman akıntıya karşı yüzer ve kim ne derse desin bu en doğrusudur... Elbette balık bunu hayatını zorlaştırmak için yapmaz, balığın bunu yapma sebebi su akıntısının ona hem bol oksijen sağlaması hem de daha fazla yiyecek bulmasıdır.

Bizim balıktan farkımız, akıntı nereye biz de oraya, akıntıya kapılıp hayatımızı zorlaştırmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Konforlu evlerimizden çıkmadan, hayatın zorluklarına fazla katlanmadan, her şeyi hazır olarak bulmak istiyoruz. Ve sonra yaşlandıkça “Eyvah, keşke genç olsaydık da önümüze çıkan bazı zorluklara dayansaydık” diyoruz.

Hayatta bazı fırsatları kaçırmamak için zorluklara karşı durmak şarttır. Uzun bir ömür ve sağlıklı kalmak için daima vücuttaki enerjiyi zirvede tutmak gerek. Gün boyunca bunu korumak için sağlığımıza dikkat etmeli ve kendinize her gün birkaç saat ayırmalıyız.

Bu yaz tatil için gittiğim küçük kasabada ilgimi çeken bir şey oldu. Hatta hayrete düştüm. Çünkü büyükten küçüğe birçok insanın elinde sigara vardı. Sigara nasıl bir zevk doğrusu bilmiyorum. Hele ki küçük çocukların yanında içmek nasıl bir davranış hiç mi hiç aklım almıyor.

Sigara çocuklarda kalıcı hasarlar bırakır
Tüm bunları görmüşken bir de hamile bir kadının sigara içmesine şahit olunca dayanamadım ve kadına sigaranın zararlarını anlatmayı kendime borç bildim.

Sigara içen hamile kadınların çocuklarında erken doğum tehdidi, su kesesinin erken açılması, gebelikte kanama riski, sütteki c vitaminin azalması, bebeğin iç organlarının zarar görmesi (kalp, beyin, karaciğer, ellerinde fazla parmaklar ve daha da fazlası...) gibi sıkıntılar sıkça yaşanıyor.

Sevgili anne adayları karnınızdaki o bebeğin hâlâ karaciğeri oluşmuş değil, o yüzden toksinleri atamaz. Nikotin ve sigarada bulunan daha da tehlikeli madderadioaktif poloniy- çok daha kötü hastalıklara neden olabilir. Eğer ki çiftler karar verip çocuk sahibi olmak istiyorsa, öncelikle iki taraf da bir yıl önceden sigarayı tamamen bırakmalılar (önemli vitaminlerden a, b, c, ve e barındıran gıdalar, temiz havada spor yapmak, stresle mücadele etmek şarttır).

Ben bunları anlatırken kadın bana şöyle dedi: “Bana yardımcı olun doğru yolu gösterin.” Öncelikle doktoru ile bu konuyu anlatıp kontrol altında almasını önerdim. Ve bazı kolay doğal tarifler verdim:

Kedi otunu unutmayın
Lahana çok fazla c vitamini barındığı için sigara içenlerin olmazsa olmazlardandır. Eğer ki sigarayı bırakırken stresli oluyorsanız, kedi otu bitkisini unutmayın. Çok rahatlatır ve doğru dozajda alırsınız çok faydalı olabilir. Her gün 1 yemek kaşığı bal yutarak karaciğerinizi toksinlerden arındırablirsiniz. Eğer ki sigara sendromu başlıyorsa bir dilim peynir beyni kandırabilir. Ağzı karbonatlı suyla günde 2 defa çalkalamak, sigara kokusunu yok eder. Ayrıca akupunktur uzmanından da destek alabilirsiniz.


Antinikotin çayı
1 çay kaşığı siyah çayı, 2 bardak sıcak suda demleyin, içine yarım çay kaşığı Hindiba bitkisi kurusu katın, 1 çay kaşığı ısırgan yaprakları ve 1 çay kaşığı nar çiçeği. Hepsini demleyin. 1 saat bekletin ve süzün. Çay niyetine içine bal ve limon kabukları katarak tüketin. Hindiba bitkisi, safra kesesi ve karaciğer hastalıklarında mucizeler yaratır. Kronik karaciğer iltihaplanmalarına karşı tedavi edici özelliği vardır. Şeker hastalığına da iyi gelmektedir. Bunun yanısıra deri kaşıntıları ve sivilcelere karşı da şaşırtıcı derecede etkilidir


SİGARADAN KOYULAŞMIŞ CİLTLER İÇİN CANLANDIRICI MASKE
1 yumurta akına yarım çay kaşığı Karbonat ve yarım çay kaşığı Mayonez ile karıştırın ve 5 dakika cildinizde bekletin ve daha sonra buzlu suyla yıkayın. 20 gün boyunca her gün 2 defa, sonra haftada 3 defa yapın. Güzelliğinizi geri getirin...


Solunum yolları için kolay tarif
100 gram taze üzümü tencere koyun ve üstüne 200 ml. Su ilave edin. 10 dakika kaynatın ve süzün, gün boyunca tüketin. Bu tarif üst solunum yollarını deterjan gibi temizler...


Antinikotinli sebze suyu
Yarım çay bardağı lahana suyunun içine yarım çay bardağı nar suyu karıştırıp günde bir defa aç karnına tüketin. Sigaraya karşı tiksinti uyandıran bu karışım iç organlarınızı ve cildinizi korur.


Sakinleştiren banyolar
Hamile kadınlar kokulara karşı çok hassas olurlar. Doktorların tavsiye ettiği bitkiler şunlardır: Papatya, rezene, ıhlamur, meyan kökü. Bu bitkileri küvete ilave ederek cildinizi de ruhunuzu da rahatlatabilirsiniz... Umarım az da olsa sigarayı hayatınızdan atmanıza katkım olur. Ayrıca tüm tarifleri doktorunuza danışın. Sağlık, vücutları sağlam olanların başına konmuş bir taçtır, onu yalnız hastaların gözü görür. Şu iki önemli şeyin değerini bilin: Sağlık ve boş vakit.




0 yorum:

Yorum Gönder