EJDER MEYVESİ ( PİTAYA ) NEDİR? FAYDALARI NELERDİR?



 Ejder meyvesi veya kaktüs meyvesi veya çilek armudu veya dragon meyvesi veya pitaya veya pitahaya :)

Artık siz ne derseniz birçok ismi var. Güney Amerika ve Asya kökenli bu meyve görsel olarakta ilgi çekici...

İçeriğinde C vitamini, Potasyum, Kalsiyum, Magnezyum, B1 , B2 ve B3 ve demir , fosfor ve Lif içerir.

Beyaz ve kırmızı çeşitleri olan meyvenin bu çeşitliliği dıştan bakılınca anlaşılmıyor ancak kesilince görebiliyorsunuz. İçerisinde kivide olduğu gibi tanecikler mevcut. Ve bu tanecikleri ayıklamadan rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Ülkemizde yalnızca girişimciler tarafından sera ortamında üretiliyor. Her bitki gibi oda özel ilgi istiyor.

Ejder meyvesinin ( pitaya ) Faydaları


Göz sağlığı üzerinde önemli etkileri vardır. İçerdiği antioksidanlar sayesinde cildi ve vücudu yenileme etkisine sahiptir. Vücudun nem dengesini korurken içeriğindeki kalsiyum sebebiyle kemiklerin kuvvetlenmesini de sağlar. Yüksek tansiyonu normal seviyeye getirmeye yardımcı olur. 

Akciğer ve böbrek sağlığını korumada etkilidir. Kadınların korkulu rüyası rahim ve yumurtalık sorunlarını gidermeye yardımcı olur. Bağışıklık sistemini korurken, ciltte oluşan morluk ve yaraların iyileşmesini hızlandırır. Kanser ve kalp sorunlarını giderici etkiye de sahiptir.
  
Pitaya  Nasıl  Kullanılır?

Meyve olarak tüketebileceğiniz gibi; salatalarınızda, yemeklerinizde ve kokteylerinizde dekoratif olarak ta kullanabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder