HAVUÇ YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?



Havuç Yağının Faydaları Nelerdir? 

Havuç yağı havuç özünden elde edilen mucizevi bir yağdır. İçeriğinde A, B1, B16 vitaminlerini barındıran havuç yağı saç bakımı için oldukça faydalı bir yağdır. Saç dökülmesinden, kepek sorununa kadar her türlü saç problemlerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ayrıca kimyasal içerikli saç bakım ürünlerini kullanırken sonucundan şüphe ederken havuç yağı kullanırken içiniz rahat olacaktır.

Havuç yağı cilt bakımı içinde kullanılabilir. Cildi besleyen ve kurumasını önleyen bir yağdır. Güneşin zararlı ışınlarını engelleme ve cildi besleme özelliği ile çoğu güneş kreminin içinde yer alır. Bronzlaşmak isteyenler özellikle havuç yağını mutlaka tercih etmelidirler.

Havuç Yağının Faydaları

Vücuda zarar veren güneş ışınları, sigara, içki gibi cildi matlaştıran zararlı her türlü erkene karşı cildi yenileyerek cilde canlılık kazandırır.

Haricen kullanıldığı gibi dahilinde kullanılabilir ve kabızlık tedavisinde de etkili sonuçlar verir.
Bağırsak iltihaplarını giderici etkisinin yanısıra bağırsak kanamasına  da iyi gelir.
Böbrek ağrılarını giderici etkiye de sahiptir.
Göz sağlığı için özellikle tavsiye edilen havuç gözlerin görme gücünü ve yorgunluğunu alır.
Ses tellerindeki tahrişe karşı etkilidir ve ses kısılması sorununa da birebirdir.
Havuç yağı cilt kırışıklıklarına ve erken yaşlanma belirtilerine karşı önleyicidir


Havuç Yağı ile Saç Bakımı 
Yarım çay bardağı havuç yağını bir kaserin içine alarak parmak uçlarınızla saçlarınıza masaj yaparak tamamını saçınıza güzelce yedirin. Ve masaj 10 dk.  kadar devam edin. Masajdan sonra yarım saat kadar bu şekilde havuç yağının deri tarafından iyice emilmesini sağlamalısınız. Ardından ılık bir su ile sampuanlayarak saçlarınızı yıkayın. Saçlarınızı yıkarken suyu hiçbir zaman cok sıcak olarak kullanmayın bu saçlarınızın çok çabuk yıpranmasına neden olur.

Saç için havuç yağını haftada bir kere uygulamanız yeterli olacaktır.Bir ayın sonunda saçlarınız kendine gelecek ve sağlıklı bir görünüme sahip olacaktır. Saç dökülmesi ve matlık sorununuz ortadan kalkacaktır. Daha sonra tekrar aynı şikayetler başlarsa aynı küre devam edebilirsiniz.


Havuç Yağı ile Cilt Bakımı

Havuç yağını yüzde ki matlık ve kırışıklıklar için de kolaylıkla kullanabilirsiniz. Aynı zamanda cildinize canlılık kazandırır ve yumuşak bir cilde sahip olmanızı sağlar. Havuç yağını zeytinyağı ile birlikte karıştırarak krem gibi yüzünüze uygulayın. Haftada bir bu işlemi tekrarlayabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder