İŞTE FAYDALARINI SAYMAKLA BİTİREYEMEMEYECEĞİMİZ 10 MUCİZE BİTKİ


Bitkilerin tarihi insanlık tarihi ile başlar deneme yanılma yoluyla günümüze kadar uzanan binlerce yıllık köklü bir geçmişe sahip. Ne kadar teknoloji gelişmiş modern tıp ilerlemiş ise de çoğu ilaca kaynaklık eden bitki kültürü hala güncelliğini korumaktadır. Çünkü insanoğlu ne kadar ilerlerse ilerleyin kaynağı ve özü topraktan gelmekte ve çareyi de onda aramaktadır.

Bitkilerin genel itibarı ile birçok  yönden insan vücuduna fayda eden yönü mevcuttur. Ağır basan bir özelliği olmakla birlikte çoğu şikayetleriniz için birçok şifayı da içlerinde barındırırlar.

İşte doğada yer alan en eski, en köklü ve birçok açıdan diğer bitkiden ayrılan 10 mucize bitki...

EN ŞİFALI 10 BİTKİ

1- Çörek Otu
Çörek otu, en eski şifa kaynaklarından ilki... Peygamber Efendimiz ise, onun ölümden başka her derde deva olduğunu bize bildirmiş ve kullanmayı tavsiye etmiştir. İster öğüterek, ister bal ile macun olarak kullanılabilir.

2- Keçiboynuzu
Birçok formül ile birlikte kullanılan keçiboynuzu özellikle çocuklarda gelişimi destekleyici etkisi ile öne çıkmakta.
Kilo alma sorunu olanlar için kilo almaya yardımcı iken pekmezi kansızlığa ve erkeklerde erkeklik hormonunu desteklemeye yardımcıdır.

3- İncir
İncirde mucize yiyeceklerden bir tanesi. Kur'an-ı Kerim'de Allahü Teâlâ Tin süresinde incire yemin ederek başlar. Ayette yer alması hasebiyle de önemli ve şifalı bir bitki olduğunu anlayabiliyoruz. Çünkü Yaratıcı'nın üzerine kasem ettiği şeyler sınırlıdır.

İncir özellikle sindirim sorunları ve bağırsak sorunlarda etkilidir ve iştah açıcı kilo aldırıcı etkisi ile öne çıkmaktadır.

4- Zeytin
Zeytin incir ile ayni surede adı geçen mucize bir bitki. Zeytinyağının insanı dinç ve zinde tutan etkisi ve kalp damar sağlığını koruyan mucizevi özelliği insanoğlu için verimiş büyük bir nimet. 

Ayrıca son zamanlarda zeytin çekirdeğindeki etkide keşfedilmiş ve zeytin çekirdeği öğütülerek birçok macunun içerisinde yerini almıştır.

5-Üzüm
Üzüm taze ikende şifa fakat kurtulan her meyve gibi güneşin ışıkları ile birleşince içerisindeki fayda daha da artmakta...
Kürü üzüm unutkanlığa iyi gelmekte. Peygamberimiz de aç karnına günde 21 tane kuru üzüm tüketmenin faydasını bize bildirmiştir. Çağımızın hastalığı alzaimer içinde birebirdir. Hafızayı kuvvetlendirir.

Kansızlık için birebirdir. Pekmez olarak tüketildiğinde de aynı etkileri göstermektedir. Antioksidan özelliği ile cildi temizlerken cildi gençleştirir.

6- Sarımsak
Kokusu rahatsız edici olsada vücutta ki enfeksiyon ve bakterileri yok ederek vücudu yenileyen mucize bir bitki. Antibakteriyel özelliği ile ön plana çıkmakta.

7-Karabaş Otu
İbni-i Sina'nın beynin süpürgesi olarak bahsettiği beyin ve sinir sistemi hastalıklarında kullanılan bitki uyarıcı etkiye sahip olmadı nedeniyle sigara bırakma kürlerinde de kullanılmaktadır.

Astım ve alerjiye iyi gelirken bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücuttaki oksijenlenmeyi artırır.

8- Defne Yaprağı
Özellikle etli yemeklere lezzet vermekte kullanılan köklü bir bitki...
Sindirimi kolaylaştırdığı ve ağır yemeklerde hazmı sağladığı için tercih edilebilir bir bitki.

9- Kantoron Otu
Sinire, strese iyi gelen ve gergin insanları sakinleştirmek için çayı önerilen bitki...
Sadete sinir sistemi için değil, sindirim için, romatizmal sorunlar içinde olduktan önemlidir  fakat günümüzde ağırlıklı olarak sinir sistemi sorunlarında yatıştırıcı olarak kullanılmaktadır.

10- Çakşır Otu
Afrodizyak etkisi ile oldukça önemli olan bir bitkidir. Cinsel problemlere yönelik olarak tavsiye edilen bitki, her türlü cinsel soruna iyi gelmekte ve asırlardır bu amaçla kullanılmaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder