ŞİFALI BİTKİLERLE MİDE AĞRISINA SON
Günlük hayatımızı belkide en olumsuz etkileyen ağrıdır mide ağrısı... Yediğiniz ve içtiğiniz hiçbir şeyden tat alamaz hatta yemek yemek istemez hale gelmiş olabilirsiniz. Öncelikle bu ağrıyı çekmeyen insanlarla bir olamayacağınızı bilmelisiniz. Tedavi süresince yağlı yiyeceklerden ve alkolden uzak durmalı, şeker tüketimine dikkat etmeli, asitli içecekler içmek yerine ayran tercih etmelisiniz.
Genelde mide yanması ile başlayarak ileride daha da rahatsızlık verici reflüye dönüşen ağrıları azaltmanın yolu her hastalığın gerektirdiği gibi yalnızca sağlıklı beslenmeyle sağlanabilir. Kızarmış ve yağlı yiyecekler yerine haşlanmış yiyecekleri tercih etmelisiniz. Restoranda yemek yemeği seviyor olabilirsiniz tamamen bırakmanız mümkün değilse en azından en asgari seviyeye indirmelisiniz. Gece geç saatlerde yemek yemeyi kesmeli ve gaz yapan fasulye brokoli gibi sebzelerden uzak durmalısınız. Aşırı baharatlı gıdalar ve fast- food ürünlerini ise kesinlikle tüketmemelisiniz.
Ayrıca mide ağrısına iyi geldiği düşünülen sütün ise yapılan çalışmalar sonucunda sanılanın aksine içerdiği gaz nedeniyle ağrıyı tetiklediği belirlenmiş olup mide ağrısı ve şişkinlik şikayeti olanların uzak durması tavsiye edilmiştir.
Ve tabiki sağlıklı beslenme ile midenize ağır gelecek yiyecekleri terketmeniz yanında içeceğiniz bitki çayları ile midenizi rahatlatarak eski ağrısız günlerinize dönebilirsiniz.
Mide Ağrısına İyi Gelen Bitki Çayları
Keten Tohumu: Eğer mideniz kabızlık ve şişkinlik sebebiyle ağrıyorsa öğütülmüş keten tohumunu yoğurt ile beraber tüketebilirsiniz. Bu hem şişkinliğe son verecek hem de bağırsak hareketlerinizi hızlandırarak sizi rahatlatacaktır.
Zencefil: Yemek sonrası sindirim sorunu yaşayanlar ise zencefilin mide asidini düzenleyen etkisi sebebiyle çay olarak tüketebilirler. Bunun için 2-3 adet taze zencefil kökünü kaynar suda 5 dk. kaynattıktan sonra 10 dk. demlenmeli ve günde iki bardak olarak bu çay içilmeye devam edilmelidir.
Nane: Mide ekşimesi, karın ağrısı, gaz sebebiyle oluşan şişkinlik hissinin azalmasına yardımcı olur. Bir tutam kuru nane 5 dk. kaynar suda demlenir ve yemeklerden sonra bir fincan içilir.
Papatya: Stres nedeniyle mide ağrısı çekenler için daha çok tavsiye edilen papatya çayının sakinleştirici etkisi sayesinde ağrılarınız hızla hafifleyecektir. Bir tutam papatya kaynar suda 5dk. demlenmeli ve günde 2-3 kez olarak içmeye devam edilmelidir.
Ayrıca mide ağrısına iyi geldiği düşünülen sütün ise yapılan çalışmalar sonucunda sanılanın aksine içerdiği gaz nedeniyle ağrıyı tetiklediği belirlenmiş olup mide ağrısı ve şişkinlik şikayeti olanların uzak durması tavsiye edilmiştir.
Ve tabiki sağlıklı beslenme ile midenize ağır gelecek yiyecekleri terketmeniz yanında içeceğiniz bitki çayları ile midenizi rahatlatarak eski ağrısız günlerinize dönebilirsiniz.
Mide Ağrısına İyi Gelen Bitki Çayları
Keten Tohumu: Eğer mideniz kabızlık ve şişkinlik sebebiyle ağrıyorsa öğütülmüş keten tohumunu yoğurt ile beraber tüketebilirsiniz. Bu hem şişkinliğe son verecek hem de bağırsak hareketlerinizi hızlandırarak sizi rahatlatacaktır.
Zencefil: Yemek sonrası sindirim sorunu yaşayanlar ise zencefilin mide asidini düzenleyen etkisi sebebiyle çay olarak tüketebilirler. Bunun için 2-3 adet taze zencefil kökünü kaynar suda 5 dk. kaynattıktan sonra 10 dk. demlenmeli ve günde iki bardak olarak bu çay içilmeye devam edilmelidir.
Nane: Mide ekşimesi, karın ağrısı, gaz sebebiyle oluşan şişkinlik hissinin azalmasına yardımcı olur. Bir tutam kuru nane 5 dk. kaynar suda demlenir ve yemeklerden sonra bir fincan içilir.
Papatya: Stres nedeniyle mide ağrısı çekenler için daha çok tavsiye edilen papatya çayının sakinleştirici etkisi sayesinde ağrılarınız hızla hafifleyecektir. Bir tutam papatya kaynar suda 5dk. demlenmeli ve günde 2-3 kez olarak içmeye devam edilmelidir.
0 yorum:
Yorum Gönder