Ceviz ağacının ikinci adı ömür ağacıdır
Ceviz ağacının ikinci adı ömür ağacıdır. Asırlardır insanoğlunun en sevdiği gıdalardan biri olmuştur. Ceviz hakkında Çiçeron’dan tutun da Hipokrat ve İbni Sina’ya kadar çok sayıda düşünür görüş beyan etmiştir. O, vücudumuzun enerji aküsü olarak kalmayıp, güzelliğimize de güzellik katar.
1940 yılında atom bombası yüzünden Hiroşima ve Nagazaki’de kilometrekarelerce alanda tüm canlılar yok edildi ve yıllarca radyasyon devam etti. Ama Japonlar buna rağmen dünyada sağlıklı ve uzun yaşayan insanlar olarak kaldılar. Bunun nedeni sağlığa önem verip sağlıklı bir yaşlılık için önlem almak. Üstelik kalp hastalıklarıyla göğüs kanseri gibi birçok kanser türüne en az yakalanma oranı da onlarda. Hawaili bir bilim adamının 8 bin Japon kökenli ABD’linin beslenme ve yaşam biçimleri üzerine yaptığı araştırmada bu insanların bir günde 27 çeşit besin tükettiğini fark etmiş. Bunlar arasında pirinç, soya, ceviz, balık turşu ve tahıllar bulunuyor.
Bu ay size cevizle hazırlanan tarifler vereceğim.
Yaşam şerbeti
Öncelikle sağlığımız için kalkan görevi yapan, vücudu koruyan, kolesterolü düşüren, cildi güzelleştiren, metabolizmayı güçlendiren, yüksek antioksidan içeren, deri hasarlarına, kronik iltihaplara ve kemik hastalıklarına iyi gelen yaşam şerbeti:Malzemeler:
- İki bardak ceviz içi
- 1 kg. çilek (ahududu, böğürtlen)
- 1 kg. yeşil elma
- 2.5 kg. şeker
- Yarım su bardağı su
Hazırlanışı:
Öncelikle şekere su katıp şerbeti hazırlayın. Geri kalan malzemeleri küçük parçalar halinde doğrayıp 10 dakika yoğurarak elimizle ezin. Üzerine şerbeti ekleyip 25 dakika ocakta pişirdikten sonra hepsini iki kat tülbentten geçirin. Sabah ve akşam bir yemek kaşığı bu şerbeti tüketin. Şeker hastalarına tavsiye etmiyorum.
0 yorum:
Yorum Gönder