Damar tıkanıklığı rahatsızlığını gidermek için her şeyden önce dengesiz ve sağlıksız yaşam tarzının terk edilmesi gereklidir. Yorucu bir tempoya ara verilmeli ve alkol, sigara,yağlı ve karbonhidratlı yiyecekler
yerine protein ile vitamin ağırlıklı bir beslenme tercih edilmelidir.
Damar tıkanıklığı nedir?
Kolesterol artışı ile vücutta aşırı yağ birikimi nedeniyle tıkanan damarlar gerekli kan dolaşımını engellemektedir. Kan akışının azalması ise başta kalp ve beyin gibi önemli organlar olmak üzere tüm vücuda yeterince oksijen gitmemesine yol açarak organların işleyişini olumsuz olarak etkilemektedir.
Damar tıkanıklığı ameliyatı olarak sağlıklı bir hayata adım atmak da mümkündür. Fakat eski sağlıksız beslenme ve aktivitesiz bir yaşam tarzına dönüldüğünde tekrar damar tıkanıklığı yaşanabilir. Ameliyat olmadan da şifalı bitkilerle damar tıkanıklığını açmak mümkündür. Tabi yanı sıra dengeli beslenmek ve spor yapmak da gereklidir.
Damar Tıkanıklığı İçin Şifalı Bitkiler ve Doğal Tedavi Yöntemleri
Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, sağlıklı bir yaşam tarzı ile birlikte günlük yapılan sporları yanı sıra doğanın bize sunmuş olduğu nimetler sağlıklı bir hayat sunuyor önümüze.
Kalp ve Damar Tıkanıklığına İyi Gelen Bitkiler
Alıç: Kurutulmuş alıç yaprağı veya çiçeğinden 2 çay kaşığı atılıp 1 litre kaynar suda 20 dk.demlenir ve bal ile tatlandırılarak günde üç bardak içilebilir. Veya bit çay kaşığı alıç yaprağı bir su bardağı kaynar su da 5 dk. bekletilerek demlendikten sonra yine bal ile tatlandırılabilir. Etkili bir çay olup damar açıcı özelliği oldukça yüksektir.
Hayıt Tohumu: 250 gr. hayıt tohumu 6 litre suda yarım saat kaynatılır. Bu çay günde 3 öğün bir çay bardağı içilir. Aç karnına içilmesi gereken bir çaydır. Tansiyon düşürücü etkisi de bulunmaktadır.
Soğan: Kalp damarlarını açıcı ve kolesterolü düşürücü etkiye sahiptir.
Ökse otu: Damarlardaki kireçlenmeyi azaltıcı etkiye sahiptir. Damar sertliğine de iyi gelen ökse otu çay olara demlenip günde iki bardak içilebilir.
Bal: Damar açıcı etkiye sahip olan bal ılık bir su bardağı su ile şerbet yapılarak 1 çay kaşığı sirke ve bir çay kaşığı toz çörek otu katılarak günde bir kez içilebilir.
Beslenme alışkanlıklarımızı da düzenlemeli kızarmış yiyecekler yerine haşlanmış yiyecekleri tercih etmeli, et ve balık türlerinde ise ızgara yapmayı tercih etmelisiniz. Lifli gıdalara yönelmeli, sebze ve meyveyi günlük öğünde mutlaka tercih etmelisiniz. Omega 3 deposu keten tohumu ve somonu kolesterol düşürücü ve kan pıhtılaşmasını önleyici etkisi sebebiyle menünüzü eklemelisiniz. Ay çekirdeği gibi E vitamini açısından zengin gıdalar damar duvarlarının iltihaplanmasını azaltacaktır. Doymuş yağ oranı yüksek yiyeceklerden kaçınmalısınız. Doymamış yağ oranı yüksek balık, badem, ceviz, fındık, zeytinyağı ile günlük yağ ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Balık yağı ile E ve K vitaminlerinin bulunduğu besin takviyeleri damar çeperlerinde bulunan plakaların azalmasını sağladığından tüketmeye dikkat etmelisiniz.
Kolesterol düşük tutulmalıdır bu sayede damar tıkanıklığının oluşumu engellenir ayrıca var olan damar tıkanıklığının önüne de geçilmiş olur. Kolesterolü düşüren sızma zeytinyağı, yeşil çay, elma sirkesi, greyfurt, elma, balık yağı ve sarımsağı beslenme menünüze mutlaka eklemelisiniz. Kötü kolesterolü düşüren diğer bir etken de düzenli olarak spor yapmaktır. İster yürüyüş, yüzme, bisiklete binme hangi spor olursa olsun mutlaka düzenli olarak yapılmalıdır.
DAMAR AÇICI ŞİFALI BİTKİLER
Damar tıkanıklığına sebep olabilecek diğer faktör ise strestir. Olabildiğince sakin bir hayat seçmeli ve sinir bozucu her türlü faliyetten uzak durmaya çalışılmalıdır.
10:08
Yorum Yok
0 yorum:
Yorum Gönder